Afholdes på den enkelte institution. Viden og færdigheder om dysfagi bliver formidlet på en nærværende og praksisnær måde, så evidensbaseret viden når helt ud i dagligdagen ved spisebordet.
Primære målgruppe
Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, pædagoger, pædagogiske assistenter, handicaphjælpere samt andet personale, der skal assistere borger unde måltiderne.
Sekundær målgruppe
Ergoterapeuter, sygeplejersker, kliniske diætister, køkkenpersonale, omsorgstandpleje, fysioterapeuter og repræsentanter fra ledelsen på institutionen.
Adgangskrav
Der er ingen særlige adgangskrav. Kurserne henvender sig primært til sundhedsprofessionelle uden forudgående specialviden om dysfagi.
Spot dysfagi – 3 timers kursus
Kursisterne vil efterfølgende have:
Viden om:
- Dysfagi
- Normal synkefunktion
- Hvilke borgere er i risiko for dysfagi
- Konsekvenserne af dysfagi
- Tegn på at en borger har dysfagi
Færdigheder til:
- Opsporing af dysfagi
- Hvornår der er behov for at henvise til ergoterapeutisk undersøgelse
Understøt, sikker og effektiv synkning – 3 timers kursus
Er en overbygning til kurset “Spot dysfagi”. Kursisterne vil efterfølgende have:
Viden om:
- Mad og drikke med modificeret konsistens (dysfagidiæt)
Færdigheder til:
- Understøttelse af gode rammer til måltidet
- Understøttelse af korrekt hoved- og siddestilling under måltidet
- Udførelse af mundhygiejne hos borger med dysfagi
Du kan læse yderligere om kurserne via dette link https://annettekjaersgaard.dk/about-2-2/
Tænker du ” det vil jeg sørme gerne høre prisen på” så skrive til Annette Kjærsgaard på: info@annettekjaersgaard.dk