TOTALCUP

Målgruppen for glasset/koppen Totalcup er personer, der har problemer med at drikke pga. dysfagi.

Totalcup er udviklet med det formål, at den skal være med til at nedsætte personens risiko for fejlsynkning samt øge vedkommendes selvstændighed i relation til at kunne drikke selv.

Udviklet af

Totalcup er udviklet af den hollandske ergoterapeut/iværksætter Stefanie Van Hasselt, som ejer firmaet Total Innovation B.V. Stefanie har mange års erfaring i klinisk praksis med undersøgelse og behandling af personer med dysfagi. Hun har udviklet denne kop med udgangspunkt i egne kliniske erfaringer samt den eksisterende forskningsmæssige viden på området.

Totalcup

  • Har en indsats, der doserer mængden af væske med 15 eller 20 ml
  • Har en normal drikkekant
  • Kan anvendes uden håndtag og med et eller begge håndtag
  • Kan anvendes af børn og voksne
  • Tåler både kolde og varme drikke
  • Tåler mikroovn, opvaskemaskine og autoklavering

Min vurdering af Totalcup

At den kan dosere væsken, der kommer i munden, er rigtig smart. Det betyder, at personen med dysfagi får kun en slurk på 15 eller 20 ml – afhængig af koppen. Derefter skal koppen ned i neutral position inden den igen kan føres til munden med en ny dosering. Det betyder at mængden er afmålt og det lægger op til en pause, som giver personen tid til at synke en mundfuld før koppen føres til munden igen.

Kanten på koppen lægger op til at personen skal suge væsken ind, som vi normalt gør, når vi drikker. En almindelig tudkop lægger op til at sutte, det gør denne kop ikke. Kanten på Totolcup gør det lettere for personen at omslutte kanten på koppen med sine læber og giver derved personen en bedre forudsætning for at suge væsken ind. Kanten er med til at facilitere den normale synkeproces i den orale fase af synkningen, hvor vi suger ind ved at lukke/omslutte kanten på koppen med læberne og med hjælp af kinderne dannes der et undertryk i munden, som gør det lettere for tungen at transportere væsken tilbage i munden.

Det er også rigtig smart, at låget på koppen kan skrues på, hvilket gør at personen ikke spilder, hvis der er ufrivillige bevægelser, når arm/hånd føres til munden i den præ-orale fase. Når begge håndtag er på koppen, så slutter koppen også tæt og  den kan vendes på hovedet uden af væske løber ud af koppen.

Totalcup kan købes i dansk webshop

Koppen forhandles i den danske webshop Uniqap

Du kan læse mere om Totalcup via ovenstående link. Denne hollandske video, giver en instruktion til Totalcup. Videoen er ganske enkelt at forstå, også selvom den er på hollandsk.

Prisen for totalcup er kr. 460,00

Uniqap kan sendes EAN faktura, hvis der er behov for det.

 

NB… jeg har fået en kop stillet gratis til rådighed til afprøvning, men har ellers ikke fået betaling for mit blogindlæg med vurdering af Totalcup.