Copyright infringement

© The International Dysphagia Diet Standardisation Initiative 2019 @ https://iddsi.org/framework/ Licensed under the CreativeCommons Attribution Sharealike 4.0 License https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/legalcode. Derivative works extending beyond language translation are NOT PERMITTED.

IDDSI-referencerammen

Online kursus om "International Dysphagia Diet Standardisation Initiative"

IDDSI er en international referenceramme til at beskrive og vurdere konsistensen af mad og drikkevarer, så det bliver sammenligneligt på tværs af grænser. 

IDDSI giver et fælles sprog til at beskrive, vurdere og rådgive om konsistensen af mad og drikkelse – ligesom anvendelsen af IDDSI i klinisk praksis, kan bidrage til effektiv og sikker synke-spise-drikke funktion hos patienter med dysfagi. 

Lær mere om IDDSI på dette online kursus, der tager dig igennem mere end fire timers undervisning fordelt på 14 lektioner om den internationale referenceramme.

MÅLGRUPPE

Kurset er målrettet dig, som arbejder i et køkken og fremstiller mad og drikke med modificeret konsistens.
Til dig, der er ergoterapeut og udreder og behandler personer, der har udfordringer med at synke, spise og drikke og til ledelsen af køkken og terapeuter på de enkelte institutioner.

KURSUSFORLØBET

Kurset er et online kursus bestående af 14 videolektioner, der giver dig detaljeret dansk viden om IDDSI-referencerammen.

Efter kurset er du i stand til at forholde dig til, om IDDSI bør erstatte den nuværende dysfagi-diæt på din arbejdsplads. 

Kurset giver dig også  mulighed for at deltage i en erfaringsudvekslingsgruppe om IDDSI med andre tværfaglige kolleger.

Ved køb af kurset, tilgår du de 14 lektioner med det samme, og kan gennemgå de mere end fire timers undervisning i dit eget tempo. 

VIDEOINTRODUKTION TIL IDDSI-KURSET

Afspil video

KURSETS OPBYGNING

Videolektioner

Du modtager 14 videolektioner med grundig introduktion, undervisning og praksisanvendelse ift. IDDSI

Pdf-slides

Du får pdf-dokumenter af undervisnings-slides fra videoernes præsentationer, som du kan gemme og tage dine egne noter i undervejs i kursusforløbet

Links

I kurset er inkluderet en række relevante links og ressourcer til IDDSI.org hjemmesiden

Bibliotek

Som kursist på IDDSI kurset, får du adgang til et online bibliotek med bl.a. de  to danske IDDSI-oversættelser, handouts, posters, en række relevante videnskabelige artikler osv

Facebook-gruppe

Du inviteres til at deltage i en tværfaglig DK-IDDSI-ERFA Facebook gruppe, hvor vi kan dele erfaringer undervejs både med hensyn til fortolkning, implementering af IDDSI mv. 

 

Viden

Detaljeret gennemgang af IDDSI-referencerammen, den danske oversættelsesproces og vores overvejelser og refleksioner undervejs samt spørgsmål og kommentarer fra den danske spørgeskemaundersøgelse/IDDSI høringsproces.​

Vurdering

Sammenholdning af IDDSI med den nuværende danske dysfagi-diæt beskrevet i anbefalinger til Dansk institutionskost samt den nationale kosthåndbog.

IDDSI i Danmark

Du får en skitsering af de forventede planer for fremtidig organisering og implementering af IDDSI i DK.

Dialog

Du har mulighed for at gå i dialog med din underviser og de øvrige kursister

Kursets lektioner

0. Velkomst (varighed 8.21 min.)
1. Introduktion (varighed 35.06 min.)
2. DRIKKE tynd niveau 0​ (varighed 21.20 min.)
3. DRIKKE meget let fortykket niveau 1​ (varighed 11.12 min.)
4. DRIKKE let fortykket niveau 2​ (varighed 04.57 min.)
5. MAD/DRIKKE flydende/moderat fortykket niveau 3 (varighed 21.13 min.)
6. MAD/DRIKKE pureret/meget fortykket niveau 4 (varighed 25.06 min.)
7. MAD findelt & fugtigt niveau 5​ ( varighed 29.00 min.)
8. MAD blødt & mundret niveau 6​ (varighed 17.49 min.)
9. MAD let at tygge niveau 7 (varighed 20.56 min.)
10. MAD normal niveau 7​ (varighed 06.27 min.)
11. MAD, som ændrer konsistens​ (varighed 08.09 min.)
12. Madteksturer, der udgør en risiko for kvælning​ (varighed 17.31 min.)
13. Sammenligning med de nuværende konsistens niveau i den nationale kosthåndbog (varighed 13.14 min.)
14. Fremtidig organisering og implementering​ (varighed 15.18 min.)

Retningslinjer

Når du tilmelder dig IDDSI kurset får du brugsret til kursets produkter og materiale. Brugsretten er personlig og gælder kun til eget privatbrug. Det betyder, at produkter og materiale ikke må deles med andre, fremvises, kopieres, fotograferes, videregives, eller på anden måde udbredes, hverken elektronisk eller på anden vis, uden forudgående skriftligt samtykke fra Annette Kjærsgaard. Produkter og materialer må heller ikke videresælges til tredjemand eller udnyttes kommercielt i direkte eller indirekte konkurrence med Dysfagiklinikken v. Annette Kjærsgaard. Du har adgang til materialet i 3 år fra købsdatoen. Ved kursustilmelding modtager du også fremadrettet nyhedsbrevet fra Dysfagiklinikken, hvor du får nyheder, viden og tilbud om kurser og aktiviteter hos Dysfagiklinikken. Du kan melde fra igen, hvis det ikke er noget for dig. Læs privatlivspolitik 

DIN UNDERVISER

Annette Kjærsgaard

Annette er din underviser på kurset. Hun vil gennem 14 lektioner – samlet mere end 4 timer – guide og undervise dig gennem den viden, du skal kende i relation til IDDSI.

Annette er ergoterapeutisk specialist med ph.d. i dysfagi og underviser til dagligt sundhedsprofessionelle samt driver egen virksomhed som privatpraktiserende ergoterapeut med konsulentopgaver samt udredning og behandling af patienter med dysfagi. 

Hun har været en af de to projektansvarlige og sidder med i den danske arbejdsgruppe for oversættelse og implementering af IDDSI i Danmark.

PRAKTISK INFO

  • Efter køb får du adgang til alt kursusmaterialet på samme tid og kan arbejde med det, når du har tid.
  • Kursets materiale består af 14 videolektioner med mere end fire timers faglige præsentationer, som du kan se i og gense i dit helt eget tempo. Du får adgang til pdf filer med undervisningens powerpoints til dine egne noter samt et stort bibliotek med supplerende litteratur.
  • Du inviteres til en lukket tværfaglig erfa-facebookgruppe.
  • Du har adgang til materialet i 3 år fra købsdatoen.
  • EAN betaling: Vær obs på, at der tillægges et administrationsgebyr på kr. 300,- ved EAN betaling for kurset. Gebyret dækker manuel oprettelse på kursusplatform, mailkorrespondance herom, udarbejdelse og fremsendelse af EAN.
  • Der er mulighed for at tilkøbe kursusbevis, der udstedes efter du har bestået en test. Tilkøb sker ved at sende mail til info@annettekjaersgaard.dk. Pris: 512,50 kr. + moms. 
  • Du bedes læse generelle handelsbetingelser 

Kursusgebyr

Kr. 2995+ moms
  • Fuld adgang til alt kursusmateriale for 1 kursist
  • Erfa-gruppe for alle deltagere
  • Bibliotek og ressourcer

VIGTIG INFO

Kreditkort 

Den letteste måde at booke din plads på kurset, er ved at betale med kreditkort og så får du adgang til kurset lige efter betaling. 

EAN 

Ønskes betaling via EAN, skal tilmelding ske på mail info@annettekjaersgaard.dk

I mailen skal oplyses

Kursist navn, email, adresse, telefonnummer, arbejdsplads, EAN nummer, navn på kurset, som kursist skal tilmeldes (IDDSI) samt referencenavn på den, som skal godkende EAN betalingen. 

Vær obs på, at der tillægges et administrationsgebyr på kr. 300,- ved EAN betaling. Gebyret dækker manuel oprettelse på kursusplatform, mailkorrespondance herom, udarbejdelse og fremsendelse af EAN.

Adgang til kurset, der bestilles via EAN, skal oprettes manuelt, hvilket kan tage nogle dage. EAN betalingen skal ske inden for 8 dage.

Tilmelder du andre 

Er du sekretær el. lign. og tilmelder andre, tilmeld da med kursistens kontaktinfo og email.

Vil I gerne have et fysisk oplæg omkring IDDSI til et personalemøde?

Jeg kommer gerne ud og holder et oplæg for en samlet flok hos jer af f.eks. ergoterapeuter, kliniske diætister og køkkenpersonale.

Pris for et 3 timers møde er kr. 12.500 ex moms + kørsel efter statens højeste kørselstakst, broafgifter, færge, parkering etc.

Udgør kørselstiden samlet mere end 4 timer, så må der forventes udgifter til en hotelovernatning med morgenmad.

Skriv til mig for nærmere info + aftale: info@annettekjaersgaard.dk

 

Der er også mulighed for både teori og praksis omkring IDDSI

Her får I både et teoretisk oplæg og praktisk workshop i køkkenet.

Jeg samarbejder med Mobil Diætisten v/Kirsten Færgeman og Værdigmad v/Majken Alexander, så denne undervisning vil blive planlagt og afviklet sammen med en af dem. Kirsten og Majken har fokus på ernæring og fremstilling. Hvor jeg har fokus på definitioner, test og funktioner.

Pris aftales.

Skriv til mig for nærmere info + aftale: info@annettekjaersgaard.dk

SPØRGSMÅL OG SVAR

Kurset koster kr. 2995,- + moms. 

Du betaler dit kursusgebyr ved tilmelding via kreditkort eller du aftaler EAN betaling – skriv da til info@annettekjaersgaard.dk

Nej, hele kurset gennemføres online. Der er intet fysisk fremmøde.

Kurset starter efter dit køb, og afsluttes når du har gennemgået al undervisningsmaterialet.