Copyright infringement

👨🏻‍🦲 Ansigtet er sjælens spejl … og hvor meget påvirker mundbindet egentlig vores personlige visitkort? 😷

Ansigt, fjæs, betyder egentlig facade. Ansigtet er menneskeoverfladens mest udtryksfulde del. Ansigtet afspejler psykens intensioner, stemninger og følelser. Ansigtet er også vores personlige visitkort (fra Mogens Hansens bog “Ansigter”)

Et menneske kan pga en hjerneskade ikke mere genkende ellers velkendte ansigter og dermed personer. Dette betyder at de fejlopfatter og fejlfortolker andres følelser, stemninger og hensigter, hvilket kan resultere i sociale konflikter.

😷 Et mundbind kan også gør det vanskeligt for os, uden en hjerneskade, at aflæse hinandens stemninger og følelser.

»Når halvdelen af ansigtet ikke kan ses, har vi ikke samme forudsætninger for at genkende ansigtsudtrykket, da mundbindet ikke kun dækker munden, men også mange af muskeltrækningerne bag udtrykkene i ansigtet. Det gør, at vi får sværere ved at se et smil eller et vredt ansigtsudtryk,« forklarer Frederik Kok, der læser Produkt- og Designpsykologi på 8. semester. Han er en af de studerende bag undersøgelsen, i en pressemeddelelse fra Aalborg Universitet.

👀 øjnene redder os heldigvis lidt i aflæsningen af ansigtsudtrykket, når personen vi taler med har mundbind på.

Prøv selv, hvor vanskeligt det er at gætte ansigtsudtrykket i denne quiz og du kan også læse mere om studiet fra Aalborg

https://videnskab.dk/kultur-samfund/proev-selv-testen-mundbind-goer-det-svaerere-at-afkode-hvad-dine-medmennesker-foeler?utm_campaign=Prøv%20selv%20testen%3A%20Mundbind%20gør%20det%20sværere%20at%20afkode%2C%20hvad%20andre%20føler%20%2F%20Kig%20op%20i%20maj%3A%20Stjerneskud%20og%20masser%20af%20muligheder%20for%20at%20følge%20planeterne_20210430065934&utm_medium=email&utm_source=Vores%20nyhedsbrev